Voldoen aan de voorwaarden van een ander is als een hamster in een looprad

Alleen dan zonder fun! 

Kijk die hamster gaan! Zegt mijn dochter. 

Nou hè schat wat kan die hard rennen! Antwoord ik.

Jammer hè mam dat hij nergens naartoe rent, alleen maar rondjes in de draaimolen… Zegt ze met een zielig stemmetje.

Later die dag sprak ik een vriendin. We hadden een mooi gesprek over het willen voldoen aan wat anderen van ons verwachten. 

En ik moest terugdenken aan de hamster in het looprad.

Want wanneer je probeert te voldoen aan de verwachtingen van anderen kom je nergens. Het kost je bergen met energie, teleurstellingen en je gaat continue over je eigen grenzen heen. 

Je doet je zo ontzettend je best in de hoop de ander blij met je is of dat je ergens bij hoort, maar in the end is het keihard werken. 

Als je heel eerlijk bent; wat levert het je op om aan de verwachtingen van anderen te willen voldoen? 

Welke gevoel geeft je dit? 

En reken maar dat jij als moeder je heel vaak onbewust aanpast aan of voor je kinderen 😉. Vaak heb je dit niet eens door want tja.. als moeder doe je alles voor je kinderen, toch? Zo is het ons nu eenmaal geleerd.

Maar wat zou er gebeuren wanneer je stopt met deze hamsterrace en meer vanuit vertrouwen je eigen keuzes gaat maken?

Na jaren in de hamsterrace hebben gezeten weet ik nu wat het is om mijn leven te leven op voorwaarden waar ik gelukkig van word. En dat is precies wat het verschil maakt. 

Stop met rennen als een hamster in dat looprad en kies meer voor jezelf!

Hoe je dit liefdevol en zonder schuldgevoel naar je gezin kan die leer ik je tijdens de 1:1 coaching. Op dit moment heb ik nog 1 plek beschikbaar om met jou samen te werken.

Als je meer info wilt over de mogelijkheden in onze samenwerking stuur me dan gerust een berichtje en dan vertel ik je er alles over! 

Over mij

Hi, ik ben Priscilla!

 

Moeder van een prachtige dochter, getrouwd met de liefste man, een echte levensgenieter en passie voor persoonlijke ontwikkeling.

 

Ik weet als geen ander hoe het moederschap je leven verandert. Nou ja, niet alleen je leven maar ook jou als persoon. En als je een beetje een gevoelige vrouw bent net zoals ik, dan kan je door het zorgen voor en voldoen aan verwachtingen van anderen jezelf volledig vergeten en kwijtraken. Met alle gevolgen die daarbij om de hoek komen…

 

Het is niet voor niks dat overspannenheid, burn-out klachten en chronische vermoeidheid zich juist laat zien bij moeders.

Maar ik kan je dit zeggen; Het kan ook anders! Je kan als liefdevolle moeder er voor je gezin zin EN tegelijkertijd jezelf de liefde, tijd en aandacht geven waar jij behoefte aan hebt. Lees meer

Ontdek hoe je op een eenvoudige manier meer rust en ontspanning kan ervaren.

Een gratis e-book met 3 waardevolle tips om meer rust en ontspanning in het dagelijks leven te ervaren. Al staat de wereld op zijn kop, jij weet precies hoe jij de rust in jezelf en daardoor in je gezin kan krijgen en behouden.