Op deze manier haal je de weerstand van een situatie af

Ervaar jij regelmatig weerstand?

Ik weet nog goed hoe ik me voelde toen ik de invulling van mijn dagen liet bepalen door de omstandigheden en de verwachtingen die anderen van mijn hadden. 

Jaren heb ik dit volgehouden, ik wist niet beter dan dit is hoe het hoort of in ieder geval dit is hoe mijn leven is. Een automatisme, soort van overlevingsmechanisme, dat zich ergens in mijn leven had ontwikkeld. 

Tot het moment kwam dat ik onverwachts ineens in een burn-out was beland. Hoe dan?…

Dankzij een prachtig traject met een coach ontdekte hoe ik mijn eigen behoeftes opzij schoof om altijd voor die ander klaar te staan. Waardoor ik weer geen tijd had voor mijn eigen behoeften. 

Ergens wist ik dat dit niet de bedoeling kon zijn want er ontstond een bepaalde weerstand in mij. Bij elke vraag, verwachting of opdracht voelde ik kribbigheid opkomen en ging vanuit die energie reageren naar anderen. 

Misschien hoor jij anderen ook wel eens zeggen ‘je moet door de weerstand heen’. Met als gevolg dat je jezelf pusht en toch datgene doet terwijl je dit eigenlijk niet wilt. Op deze manier ga je niet door de weerstand heen, NEE,  je negeert compleet je eigen gevoel. En dat is nooit de bedoeling!

Wat ik toen nog niet wist is dat achter weerstand altijd een verlangen zit. Er is een reden waarom je iets niet wilt (de weerstand) en er is tegelijkertijd altijd iets wat je wel wilt (het verlangen).  

En toen ik me meer en meer bezig ging houden met wat ik wel wilde (het verlangen) en steeds minder met datgeen wat ik niet wilde (de weerstand) ontdekte ik iets magisch.

Vanaf het moment dat ik mijn weerstand elke keer op deze manier ben gaan onderzoeken heb ik ontdekt dat het heel eenvoudig is om weerstand van een situatie af te halen. Door niet helpende gedachten om te buigen naar helpende gedachten. 

Waardoor je alles makkelijker en met meer plezier gaat en je geniet van het eindresultaat. 

Vandaag deel ik 4 stappen die je helpen om het verlangen onder de weerstand te ontdekken:

Stap 1: Als je weerstand voelt stop met waar je mee bezig bent en bevoel bij jezelf waarom je weerstand ervaart.

Stap 2: Ontdek welk verlangen er onder die weerstand zit. Wat wil je wel?

Stap 3: Vind een manier waardoor je de weerstand van de situatie afhaalt. Gebruik hier bijvoorbeeld het antwoord van stap 2.

Stap 4: Vanaf hier kan je rustig door de weerstand heen bewegen omdat je trouw bent gebleven aan jouw eigen gevoel.

Neem eens bewust de tijd om deze 3 tips toe te passen wanneer je weerstand voelt. In het begin zal dit wat meer tijd kosten maar hoe vaker je deze volgt des te sneller je kan omschakelen in mindset en energie.

Ik hoop dat deze tips ervoor zorgen dat je jezelf niet meer door je weerstand pusht maar bewust kiest door de weerstand heen te bewegen op een manier die werkt voor jou zonder jezelf te pushen.

Over mij

Hi, ik ben Priscilla!

 

Moeder van een prachtige dochter, getrouwd met de liefste man, een echte levensgenieter en passie voor persoonlijke ontwikkeling.

 

Ik weet als geen ander hoe het moederschap je leven verandert. Nou ja, niet alleen je leven maar ook jou als persoon. En als je een beetje een gevoelige vrouw bent net zoals ik, dan kan je door het zorgen voor en voldoen aan verwachtingen van anderen jezelf volledig vergeten en kwijtraken. Met alle gevolgen die daarbij om de hoek komen…

 

Het is niet voor niks dat overspannenheid, burn-out klachten en chronische vermoeidheid zich juist laat zien bij moeders.

Maar ik kan je dit zeggen; Het kan ook anders! Je kan als liefdevolle moeder er voor je gezin zin EN tegelijkertijd jezelf de liefde, tijd en aandacht geven waar jij behoefte aan hebt. Lees meer

Ontdek hoe je op een eenvoudige manier meer rust en ontspanning kan ervaren.

Een gratis e-book met 3 waardevolle tips om meer rust en ontspanning in het dagelijks leven te ervaren. Al staat de wereld op zijn kop, jij weet precies hoe jij de rust in jezelf en daardoor in je gezin kan krijgen en behouden.